Obala I Krapanj, HR-22010 Brodarica BOOK NOW

Mjesta Za Posjetiti

Šibenik

Šibenik je smješten u središnjem dijelu hrvatske obale Jadrana, u slikovitom, razvedenom zaljevu u koji utječe rijeka Krka, jedna od najljepših kraških rijeka Hrvatske.
Šibenik je grad je bogate duhovne i materijalne kulture, ali i turističke tradicije i turističkog identiteta.

Turističku atraktivnost Šibenik gradi na sprezi povijesti, kulture i prirodnih ljepota s turizmom, ali i kao središte raznih selektivnih programa: nautičkog turizma i marina, hotela, apartmana i vila, turističkih naselja i kampova.

Šibenski arhipelag se sastoji od 242 otoka, otočića i nadmorskih grebena. Na ovom prostoru smještena su dva nacionalna parka: NP Kornati (arhipelag s oko 150 otoka) i NP Krka (rijeka s brojnim slapovima).

Da je raznolikost i osebujnost tog prostora od davnine privlačila čovjeka svjedoče diljem rivijere sačuvani tragovi prošlosti, od prapovijesnih gradina i rimskih naselja do srednjovjekovnih i renesansnih utvrda i građevina.

Cetina

Na rijeci Cetini možete doživjeti spektakularni užitak raftinga, samo nekoliko kilometara udaljeni od mora, u neposrednoj blizini starog gusarskog grada Omiša.
Omiš zbog svog idealnog položaja koji se nalazi u srcu srednje Dalmacije, između gradova Splita(20 km) i Makarske(35 km), te iznimne ljepote i kontrasta mora, rijeke i planine, je idealno odredište za sve ljubitelje avanturističkih sportova.

Sami rafting traje između 3 i 4 sata, na 12 km dugom dijelu rijeke, a staza prolazi kroz slikovite usjeke, zaigrane vodopade i brzace te završava u Radmanovim Mlinicama. Tu možete predahnuti i uživati u čudesnom prirodnom ambijentu koji je svojim svježim zrakom i specifičnim reljefom, tako različit od obližnje jadranske obale.

U Omišu osim raftinga, posebno je razvijeno i slobodno penjane, doslovno u samom centru grada se nalaze penjački smjerovi, a brojka od preko četrdeset smjerova na ukupno sedam penjališta će pružiti užitak i najzahtjevnijim penjačima.

Split

Split je najveći dalmatinski grad i drugi po veličini u Hrvatskoj. Grad Split je nastao iz palače rimskog cara Dioklecijana s pripadajućim zaljevom i lukom.
Iako se tradicionalno smatra da je grad Split star 1700 godina tj. od gradnje Dioklecijanove palače 350.godine, arheološka istraživanja dokazuju da je grad nastao kao grčka kolonija Aspalathos u šestom stoljeću prije Krista.

Kao regionalno transportno središte, grad Split je veza s brojnim Jadranskim otocima i Apeninskim poluotokom, a i sam je popularna turistička destinacija.
Splitska rivijera nesebično nudi bogat repertoar prirodnih ljepota, povijesne baštine, aktualnih kulturnih te sportskih manifestacija.

Ponuda dalmatinske gastronomije u splitskim restoranima je jedna od najzdravijih u svijetu, a odlikuje se kvalitetom i svježinom morskih riba, školjaka ili mesnih specijaliteta u savršenoj kombinaciji sa svježim povrćem.

Makarska

Makarska je atraktivno turističko središte Makarske rivijere, a poznata je brojnim posjetiteljima zbog svojih povoljnih prirodnih i klimatskih karakteristika, bogate kulturno-povijesne baštine te raznolike izvrsne turističke ponude i gostoljubivih domaćina.

S obzirom na zemljopisni položaj Makarska je idealno polazište za veliki broj izleta u susjedna mjesta, bilo da idete na obližnje otoke ili pak želite posjetiti neke od susjednih gradova i upoznati se sa prirodnim i kulturnim ljepotama i bogatstvom turističke ponude.

Nigdje na Mediteranu nije tako bogata izraženost suprotnost mora i priobalja te planine Biokovo koja se okomito izdiže iznad cijele Makarske rivijere i čini neponovljiv spoj mora, zelenila i okomitih kamenih litica.
Podrazumijeva se da ćete tu naći bogat izbor tradicionalne gastronomije, veliki izbor domaćih jela i pića u brojnim restoranima, konobama i ostale sadržaje po kojima je Dalmacija nadaleko poznata.

Dubrovnik

George Bernard Shaw je očaran ovim predivnim gradom rekao: „Oni koji traže raj na zemlji trebaju doći u Dubrovnik i vidjeti Dubrovnik“, opisujući ga kao „biser Jadrana“.

Dubrovnik je uistinu zapanjujući grad s nevjerojatnim Starim Gradom, koji je postao dio UNESCO-ve Svjetske kulturne baštine 1979.

Dubrovnik je grad prepoznatljivih vizura, sa starom gradskom jezgrom opasanom na daleko poznatim zidinama, prepunom spomenika kulture i neponovljivih djela umjetnosti i arhitekture što se protežu cijelim središtem.

Dubrovnik je grad kulture i umjetnosti, neiscrpan izvor inspiracije umjetnicima koji mu uvijek rado dolaze u goste, od Ljetnih igara kao snažnog simbola njegova kulturnog identiteta do mnogobrojnih izložbi, scenskih, kazališnih i glazbenih izvedbi tijekom cijele godine.